LAJISEURA

Kajaanin Hiihtäjät ry on perustettu 1984 murtomaahiihdon lajiseuraksi. Seuran tehtävänä on edistää maastohiihtoa ja saada sen pariin uusia jäseniä. Seura tarjoaa jäsenilleen ja yhteistyökumppaneilleen hiihtoon liittyviä palveluita. Luonnollisena ja keskeisenä osana seuran toimintaa on nuorten ja lasten monipuolinen hiihtoharrastus ja kilpailutoiminta.

SUURIA TAPAHTUMIA

Kajaanin Hiihtäjät on järjestänyt suuria hiihtotapahtumia 1980-, 1990- ja 2000-luvuilla. Niistä voidaan mainita TUL:n nuorten ja aikuisten mestaruuskilpailut 1987 ja 1990 sekä kansainväliset Scandinavia-Cup 1995 yhteistyössä Sotkamon Jymyn kanssa. Lisäksi seura on järjestänyt ammattiliittojen talvipäiviä lähes vuosittain. Kajaanin Hiihtäjät järjesti SM-hiihdot 2001 yhdessä Kainuun Hiihtoseuran kanssa. Scandinavia-Cupin järjestelyistä vuonna 2001 vastasi jälleen Kajaanin Hiihtäjät.

Menestystä

Kajaanin Hiihtäjät on menestynyt hyvin. Sen edustajat ovat voittaneet useita TUL:n mestaruuksia niin nuorten kuin aikuistenkin sarjoissa. Myös SM-hiihdoissa on saavutettu mestaruuksia ja hyviä sijoituksia. Menestyjinä voidaan mainita Kinnusen veljekset.

Toiminta tällä hetkellä

Kajaanin Hiihtäjien toiminnan painopiste on lapsi ja nuorisotyö. Seuran toiminnassa on mukana useita lapsia ja nuoria, ei vain kilpailutoiminnassa, vaan erilaisissa hiihtokouluissa. Nuorisotyöhön seura panostaa tulevinakin vuosina tehokkaasti, unohtamatta lasten vanhempia, järjestämällä heillekin hiihtokoulutoimintaa ja välinehuoltoa.